за кафето и числените методи

Ако пиете кафето със захар или без захар, то със сигурност знаете какво е първата глътка за деня да е от обратния вариант. 🙂
То е събуждащо, осъзнаващо и, в термините на числените методи, го приемаме за грешка от началните данни. Най-лесната за управление, демек. Зачистваш я, и пускаш отново.
Това “демек” много се харесва на БатеМиСашко.
Хубавото е, че ако си достатъчно ранобуден, отпиваш първата глътка сам, и никой не ти гледа сеир. 🙂 Не се налага да се правиш. Не се налага лицемерно и тайно да отскочиш до захарницата, щото аз го обичам сладко. Не се налага и да натякваш, че някой не те зачита, ако хипотетично го пиеш без захар. И най-важно, можеш да си говориш сам на себе си.
Дъждовете спряха. Адски тип, мърдащ, фон зад гърба на Новинарката. Украйн@ – нищо ново! В домовете могат да се завърнат 80 жители от 32 домакинства, ама не в Укр@йна, ами във Фукушима. Помните ли?! Ей! Там природата ни показа, че войната с нея е предрешена.
Исках да напиша и нещо тъпо за Строител с голямо сърце. Обаче се надявам това, което се е случило да е точно така. И си обещавам днес да се опитам да не мисля лошо.
Започвам да мисля само хубаво. Няма да формализирам плана за днес! Ще направя списък и ще действам по симпатия. 🙂
И така! 🙂
Нека седмицата ни започне и мине. Нека я изпием така, както ни е по вкуса! Нека да спрем онези малки мисловни дяволчета, които ни стоят в дъното на ушите, и подскачат да ни дърпат надолу, колчем мислите ни полетят нагоре като гларуси – шумно и с широко разперени криле, неосъзнато пускащи лошотията си за наказание на минаващите отдолу.
Гледам реките. Каква кал носи водата към ниското! Какви домати ще станат после там, където тази помъкната почва се кротне!
Хайде!
🙂 да сме живи и здрави.
И да сме все така постоянни в добрите си намерения.
Утре повече!
🙂
За ужас на публиката: Квадратурна формула на Гаус /общ вид/ 🙂
гаус