бялото лале и компания

Миналата година на Базов Лагер 1 засадихме 2 гуми с лалета и зюбюли – в една гама. Вляво екрю, вдясно цикламени, в средата все си мисля шарени, но там едно нахално животно ги измъкна надолу в земята. Предполагам някой къртик, който скоро ще зачезне.

Това е първото полубяло лале, което се разлисти и цъфна. Протегна зелени ръчички към слънцето и намъкна ризката си. След това гумата се изпълни с хубост.

бяло лале

ПолитМатематика

Мисля да спретна нови правила за търсене и намиране на проценти и избиратели. ::)) Ще се нарича ПолитМатематика.

След “цифрите” снощи, just now, както казва ФБ, едно момче на Марешки говорейки унило обяснява, че са им давали 7%, пък те взели 4%, значи 3% не са гласували … 🙂!

офффф! 🙂

Хайде, добро утро – да сменим часовниците, щото туй с “Времето е наше” си прави майтап с нас от Вече няколко десетилетия. 🙂

По-често да има избори, викам

По-често да има избори, викам 🙂)
С Гергана и Гешче гласувахме 🙂
За половин час се видяхме с Ивелина и Лиляна, с няколко комшии, които се оказа все още са в нашия вход, със Събина и Митко, с Диляна, Здравко Карагьозов, Митко Шавов, Донка Салакова и арх. Камбуров, и купища друг народ от детските години.
Аз се похвалих на архитекта, че имаме внуци на 10 и 7 години. Той ме надхвали, че има правнуци на същата възраст!
Пушихме в двора на гимназията. Събина ми каза една рецепта за миди, а сега Геша ще пече паламуд, докато аз реализирам рецептата. Снимки няма да пускам 🙂)
Да има избори! 🙂)
51% избирателна активност, Браво на махалата 🙂)

Имам няколко въпроса …

Добро утро, избиратели! 🙂)
Ако ви е леко на душата, ако мечтите ви се превръщат в илюзии, ако ви е действително развеселено – чак смешно, със сигурност сте попаднали на някой предизборен блок от клипчета! 🙂)
Хайде! Да поработим, че като изгонят монополите … такъв рахат ще настане, та пушек ще се вдига от кремъка, с който ще палим огън 🙂)
Имам няколко въпроса:
1) азалията гледат ли се на открито
2) на една орхидея прецъфтя едно от клончетата – какво да правя
3) една семка от някакъв цитрусен плод – лимон, портокал или мандарина, някое внучешко пръстче е засадило в саксията на една палма и е поникнало, та … как да го отгледам и да раздавам портокали предизборно
4) да пия ли още едно кафе, преди да се гмурна в кафетата на деня?

Да сме живи и здрави! 🙂) Щом шивачките в Дупница произвеждат обувки … 🙂)

Поне сеирът да е натурален

Е! Не ги оставиха да се сбият! А трябваше 🙂)
Поне сеирът да е натурален!

🙂) Голяма какафония по бТиви. Един побелял екс-Демократ, и един друг дето не го знам, се дърлят, а Водещият с брадата се моли, събрал ръце пред себе си.
Дълго време се чудех тоз Евгени Михайлов, дали е Оня Евгени Михайлов … Той е … 🙂
Ако случайно някои неприятни личности край вас са зачезнали от няколко седмици, ако Обаче ви гледат от Профила си и на тях има нещо Синьо, то ….

в неделя си сипете по едно, и после гласувайте 🙂) Така поне ще имате извинение за ТоваДетоСтеНаправили 🙂).

Гледам една фитка и тя със синьо квадратче на профила си.
Ей туй е опорочаване на Синята идея 🙂)
Карайте! И това ще мине 🙂)
Да сме живи и здрави!
И по-малко гълъби на терасата 🙂)
Нахална работа!

Без вятър, и наздраве с ЯкобсМонарх!

Добро утро 🙂)

Като се усмихне човек, и светът пожълтява, все едно грейва слънце, значи има проблеми с очния нерв. Ако вижда двойно или тройно, не е което си мислите, а има проблеми с очния нерв.
🙂) ми не е смешно, ама ми харесва да ми е по-жълто

Както се казва – проблемите са великолепна част от живота, защото в явна форма го осмислят. 🙂 Сега слушам Татяна Дончева и Румен Петков и направо по гласовете можеш да им поставиш диагноза.

Два дни преди 21 март, Пролетта се крие като младоженка, да не я урочаса някой като види роклята и, сакън да не грейне.

Хайде! Със здраве, с пари 🙂)
Без вятър, и наздраве с ЯкобсМонарх! 🙂

LikeShow more reactions

Comment

Един ден на открито на огневата линия

Един ден на открито на огневата линия, баш на вододела между Черно и едно друго море, където се разхвърчат реките на вси страни. 50 км от всяка индустрия.

Студеният и Топлият вятър се гонят като деца. Сутрин гони Студеният, набрал скорост от нощния фитнес. После, около обяд, една невероятна топла вълна подлъгва, и после пак онази проклетийка Студеният.

Всичко е зелено – дори плодните дръвчета пуснаха листа, но още им се свиди да покажат пролетните одежди.

В БазовЛагер1 лалета и зюмбюли са почти цъфнали, а край реката в БазовЛагер3 килимът е от диви теменужки, минзураха, 3-4 см стъбълца на Странджанския божур и 2 сантима високи рогчета от момина сълза. Всички са истински и си растат ей така, освен, ако Геша не ги стъпче, докато търмъчи пред зоркия ми поглед.

Някой гад е изкарал ПочистванотоОтОбора близо до Двора край реката, навличайки се гнева на Великата метла, която обаче се успокоява, като гледа колко колички от нея извличат комшиите за градините си. Чак на въпроса “Може ли …” благородно заявява “няма проблем, ако искате всичката я вземете”,. обаче те отнасят само колкото им требе.

И тъй, се налага да се запали камината, и да си разваля рахата. Мании … голяма предизборна борба кой да се хване за Големия Вектор, качвайки се на репера на “властта” над нищото.

Хайде! 🙂) Нервен Геша, пред неразпалена камина “Скъпа може ли да се дръпнеш за малко …. ” 🙂)

Лека! 🙂

И да видите и втората Гигантска Елха на ТретияБазовЛагер, за която Гешев нон стоп ми прави бележка, че не е Елха, а НякакъвСмърч или Кедър. Тя и Гигантска не е, ама мога ли да проявявам нон стоп непостоянство и да сменям определения.

🙂)

На БЛ1 ГиганскатаЕлха не съм я снимала, но тя е наистина Елха, и е гигантска – вече е около 70 сантима. 🙂