Крави по пътя в деня на Референдума

Пътуваме към Божура. “Божура” е онова място, в което преди са се събирали комсомолските ядра на Обмен на нещо, а днес не е така. До Божура се стига като се вземе левия път, точно на разклона на Средец.
Случката по-долу е истинска и няма аналогия с текущото дередже, в което се насадихме. Дали си на пачи яйца или на говежди [blank] такива, е все [blank].
Тъкмо преди завоя, когато сме готови да вземем съвсем ляв завой и както сме по правия път и нагоре да тръгнем обратно по лъзгавото и кално, в онази горна част, където има една табела и едно лого, което не знаем дали имаме право да използваме стои една Крава. Вимето и е надуто като джоб на политик по време на суша. Кравата е истинска. Тя не е обобщен образ, както електоратът ще изрече.
Кравата е огромна, или поне така изглежда в леката мъгла на 17-ти февруари.
Тя е бяла (екрю) на тъмно кафяви, почти черни петна, като мазут от нефтен разлив. На такива петна някога се натъквахме на бургаския плаж, но те не бяха на Крави. Това бяха онези гадни петънца, които като комсомолски активисти остават и след като си ги махал много пъти – с какво точно се махат от раз знаят само старите хора, но те пазят упорито тайната. По техни спомени са написани няколко трактата в досието на проф.Божидар Димитров.
Кравите са мъдри. Първата излиза на пътя и стои като закована. Тя е изчакала момента, в който нашият коридора се е опразнил и е излезнала, за да го заеме, естестево напречно, защото е “тъпа крава”, както говорят зад гърба и краварите.
След като я наближим, разбираме, че не е толкова тъпа, а е съобразителна крава, и отговорна тоже. Тя се обръща към нас, кимва ни леко с тежката си глава, няколко капки слуз се изтичат от муцуната и падат на земята и тя тръгва напред непосредствено след автомобила, който е профучал по другата лента. В тази друга лента спират няколко тежки коли. Те идват засилени от хълма, но спират пред говедото.
Кравата е на лентата между двете петна и тогава от горичката зад нея се показва чисто бяла глава. Втората крава е тръгнала по пътя на първата. Тя се изнизва от клоните на горичката. Бяла, голяма, дъвчеща, повтаря действията на първата крава, и след това се показва третата глава. Кравите нямат край, Не в смисъл на непрекъснатост, защото всяка крава си има началото и края. По друг начин казано всяка крава има два края.
Кравите се изнизват бавно на пътя, една по една, и всяка клати мъдро глава нагоре-надолу, наго-о-ре и пак надолу. Преживят и от бърните им се стича слюнка, която оставя мокри следи, които в студеното замръзват начаса.
Кравите се движат замислено из много леката, едва забележима мъгла, замислени и съгласни със съдбата си, Те се доверяват на Първата крава и вярват в нея, защото тя е Голяма работа и има най-тежко виме.
В горичката зад Кравите остават още две крави – по-скоро една истинска крава и една кравичка.
Те са изостанали, защото са ги учили, че екологично чистото гориво, отделяно от единия от двата им края не трябва да замърсява природата.
В една забавна книжка, наречена простичко “Всичко, което ми трябва да знам съм го научил в детската градина”, която нашата приятелка Мария Димиева ни подари пишеше разни поучителни неща като “Млякото е полезно”, “Почисти след себе” и др.
Забравихме да споменем, че на лявото си ухо кравите имаха жълти маркери.
Има промени в закона за движение по пътищата … ако има такъв.

НЯКОИ СИ ПОВЯРВАХА

Разхвърлени ядовити мисли на един много тъмносин електорат, за който “демокрация” и “социал-” не са актуални за нашето време и нашето място. Много, ама много ни е яд, защото си загубихме времето, върнахме се преждевременно от тийм билдинг, ходихме и гласувахме с “НЕ” на референдум, независимо, че въпросът беше тъпо формулиран, а се оказа в крайна сметка, че феновете на основните политически сили в наше село не са го направили.
И как ще го направят като в нощта на размисъл, когато лично кметът беше забранил алкохола, из всички кметски заведения се лееше огнена течност като от петролопровод.

За нас е шок да чуем: “Защо гласуването се провали” … и то по бТВ! Само това начало е достатъчно да отрезви тези, които си повярваха, че са фактор … и веднага след това да съобщят за 60% активност в някакво село на м… си, което гласувало срещу хвостохранилището … Селяните му със селяни и Хвостохранилище знаят какво е!

Синьото Уви! е някъде на много много заден план, а напред отново е формирование, което е нещо като множество стремящо се към пространство, но с базис, в който един от векторите е нулев и според запознати и няколко дефиниции от вестник Капитал – не може нивгаж да стане и подпространство дори. Това колегата Иван Костов го разбира, но той е низвергнат и сега има друг Костов, който не е учил оптимиране.

Бургазлии не само духаха супата, но станаха и за майтап на цяла България. Дори нациолнаните телевизии ни скътаха в ъгълчето след Косово и референдума в село Нови Хан.

Рефередумът като резултат и активност е пълен провал, това е към 19:20, защото не е ясно дали в 20:30 няма да е друг резултата … Единственият успех е, че за пръв път е налице успешно проведен, в смисъл на случил се, Местен референдум в Бургас, който се опита да надскочи себе си и да изиграе едва ли не ролята на национален. провалът дойде, защото селските ни управници се взеха насериозно

От СКАТ наричат бургазлии “малки ниски душички “. Били сме безотговорни, защото не сме гласували. Да, ама един човек по бТВ-ту изрече скверните думи: “Гласуване ли? Сега от вас чуват такова нещо, че имало” …

Според информиран източник от АТАКА считат, че Общината носи основната отговорност за провала на референдума.От ГЕРБ не са подкрепили тази толковаа важна инициатива, като са предпочели да раздават пари за концерти и ПР кампании, вместо за разяснителни материали, за дискусии и сериозна кампания. Самият Кмет не е декларирал ясна позиция, независимо, че без подкрепата на АТАКА, той нямаше да е кмет, а безработен.
Дори в деня на Изборите Кметът е мънкал, са оценките на представители на АТАКА. Опитахме се да се свържем с представители на АТАКА, но не успяхме.

И леле! Кметът твърди, че в този изключително студен ден (-7 градуса) ТОЛКОВА МНОГО Бургазлии били гласували.
Приключи денят на референдума и като сметнем на око в нашата анкета май гласуваха повече хора, отколкото пред “урните”. Циганите са виновни! Отчетена е изключително ниска активност в Победа и Комлука! Гадни комунистически цигани! Такъв номер да извъртят! Те са кофти хора тия цигани, особено, ако човек не иска да признае,че не става.