10 ноември

Е-е-х! Спомням си! :)) Преди 26 години на днешната дата …

Stoyan Georgiev беше на 10 месеца и 5 дни. Мъж в разцвета на силите си, а Iskra Mihaylova и Gergana Georgieva съответно на 8 и (почти) 7 години. Бях в майчинство, както съм и досега, защото майчинството е неотменим период, в терминологията на математиката се нарича полузатворен/полуоторен интервал.

Дядовци и баби бяха дошли, за да идем с Геша на кино, докато те наглеждат Мускетарите, споменати по-горе. Не помня какво гледахме, но често посещавахме малкия салон на Кино Септември, наречен тогава Студийно кино. Имаше невероятни (сега разбирам, че са били такива) лектории – от Бунюел с Окото и Луната, до … не знам какво. И не само там – и на първи салон, и на втори, и в кино Родина, и в Смирненски, и в Тракия – имаше какво да видиш.

Прибрахме се около 19:30 и влизайки дома, баща ми (мир на праха му) прошепна със смутена полуусмивка (той определено беше объркан от времето човек, който си отиде объркан) “Бай Тошо падна …”. От това аз чух само “.. падна .. ” и се втурнах е стаята, представяйки си разбитата руса муцунка на детенце Стоян, което беше най-потенциално падащия към този момент. После осъзнах какво ми е казал. Тихичко и плахо “Бай Тошо падна …”

Край телевизора седяха … почти мълчейки две двойки възрастни (най-младият на 54 демек в сегашните ми представи Млади, най-възрастния на 63) … Не се радваха, не тъгуваха, не бяха притеснени. Приемаха го като поредния виц за падането на Непадащите.

Като се замисля, действително е виц, обаче …

Да си призная. За нищо, ама нищо на света не бих се върнала в Онова време, за което се говори с носталгия. Само киносалоните ми липсват. Може би, защото съм била в тях, когато се е случило това “Бай Тошо падна …!” (мир на праха му), и те са първият ми спомен в последващите невероятни години.

06:06 ч, обаче, да пием за вицовете в живота … :)) нека ни спохождат от време на време, защо не и днес

:)) Вторник е! След една прекрасна вечер с десетина приятели мога да кажа, че вчера започна една наистина великолепна седмица … и продължава.

Живот и здраве, хубави хора и срещи, входящ поток пари и усмивки!

Вашият ‪#‎политик‬

М-да :))

15:56, Понеделник! и това продължава да е най-прекрасната седмица!
Нищо извънредно, освен 5-6 дупки и камъка, край които успешно Вашият ‪#‎политик‬ лавира и избегна, базирано на интуицията и бързата метла.

Обаче как само го казах Вашият #политик … :))

Сега Вашият #политик ще иде даа изпуши навън едно кафе, ще си мисли разни работи, и после ще се върне към обичайните си занимания – манипулирането :)). Прилежащите на близкото обкръжение на Вашия #политик избиратели са в час КОЛКО истина има в думите, написани тук :)) Чак, Вашият #политик се чуди …

МногоХубаваСедмица

Добро утро!

Не мога да намеря адекватен отговор на въпроса “Какво трябва да направи един убиец, който иска да поправи “грешката” си? И да (не знам си какво) на близките на пострадалото (разбирай убито) момче.”

След 13 минути започва една МногоХубаваСедмица – със слънце, готини хора и настроение! Иде Коледа. :))

Успех и лек ден!

fake

Мдам! :)) Базов лагер 2 и базов лагер 3 са направо неузнаваеми … както знаят просветените. Пуснах към Фейсбук report за два fake профила – да си излязат с имената, че вече са в Общински съвет финансиращите ги Институции

News.Bg отправиха заплаха, че до няколко дни ще са изцяло обновени :)) катя касабова, може и да стане интересно, но както е ясно е ловен период, и кучките сме нащрек smile emoticon

Обаче какво слънце се беше ширнало в душата :)) колчем го споменах и се скри срамежливо като кадъна – забулена, ама цялата отвън smile emoticon

Първо аз, от днес и Амазон, минава от виртуално към реално.

Добро утро!

Слънцето вече огрява прозореца и нахално показва едни неща, които изчезват щом сваля магическите очила.

Преди 2 часа небето в Бургас на цвят, облаци и дървета мязаше на африканско, и … се чудех дали днес е денят ми за Сарафи, или да клекна край трап-а с една цигара .

Съвсем по Хегел и свойствата на повърхнинния слой на водата мрежата се пренасити с избиратели, за които виртуалното няма пряка връзка с адресацията и отместването
и …
Нова тенденция smile emoticon

Първо аз, от днес и Амазон, минава от виртуално към реално.

Лек ден,
ще разказвам :))
да … и много пари!

Да бъде! smile emoticon

Днес сме първенци!

:)) първото Бургаско утро с нулева температура.

Първата седмица с отрицателни температури, със сланина с тънка кожа и камари бъдещо кисело зеле по пътища и пазари.

С усмивка и много щастливо говорителите съобщават: победа за ГЕРБ, 3-ма загинали по пътищата, Петербург в траур, заради загиналите 200 пасажера в сваления самолет, повече от 30 са жертвите от пожара … Горе-долу като емоцията, която влагахме едно време в “Рано рани Рада. Рада с рало оре. Ори, ори, Радо!” без да знаем какво е рало, рани и оре … Да са живи и здрави.

Лек ден и да финализираме 3 проекта до петък!

Да бъде! smile emoticon