Бях

Оппа! СветнА!
Едни розовки и едни синички петна бастисаха изискания млечно сив цвят на небето, а Баба вече: претърси хладилника и похапна, после цапна една ябълка между две кафета, повилня из Южното Черноморие, и се чуди дали да прати едно писмо, дето е готово от вчера в 6:00 заранта, или да не …

Бургас се разграчи, ако се вслушате – има особен драматизъм в гласа на Гларусите. Със сигурност идеята да слушаш кукувици с паричка в джоба е по-малко печеливша от това да слушаш гларуси. Някак си по-активни са в стремежа си да ти помогнат да я размножиш.

Не, не печатам пари, въпреки че имам един приятел от детските години, който имаше най-добрата печатницаа за такива, и след това дълго време му спряха кариерата, Разбрах колко време сме живели, чак след като преди няколко месеца го срещнах – не е мръднал!

Викам му: ти не беше ли?
Той вика: Бях … и ми се усмихва

Колко бързо минават десетилетките :))
Да взема едно кафе още. :))

Оградите и свободните кокошки

Времето е аргумент срещу планирането, което чувствам като предателство спрямо моята подреденост и хаотично-успешните дни на Гешчето. Днес ще минем без нов Комин, но пък с изградена баня на 100% може би, без таван естествено, за тези които са подробно запознати с градежа.

Слушам проф.Божидар Димитров по ТВ+ … чия е тази телевизия …

Моят трактат за Пътя на Политика бледнее пред историческата фантастика на древността, съчетана с известни факти от близките 150 години и предсказанията за следващите 50, базирани на опита на гърците от утре …

В исторически план една къща започва да се руши от оградата. Минеш ли през селските улици има 4 признака, по които е да различиш, че тази къща вече не е дом:
1. Оградата е на различен стадий на килването – няколко такива има в снимките
2. По теловете няма пране, най-вече съдрани гащи
3. Липсва сателитна чиния
4. Не се виждат строителни материали и отпадъци.

Вчера пообиколих Ново Смехурково, докато Гешев имаше компания 4-5 майстора, и Наско Сираков. Наско е услужлив съседн с магарешка каручка от Базов лагер 1, с изискана удължена физиономия и теслата на доверието, затъкната в дочени гащи.

Селищата от затворен тип са били известни и тогава, ама са ги наричали типов проект. :))

и Последно, което видях и разбрах е: свободни и незвисими кокошки има, но няма петли с такива характеристики – все с по 4-5 кокошки ходят заваллиите (ако тъй се пише) :))

Туфички от фъшкии – красота по стените

Бургас е едно мърляво място, претъпкано с движещи се без бастун хора, които даже не те питат “Ти на кого беше баба/чичо/леля”, на което да отговоря …. ааа, не ние сме нови :))
Вхождението иде да рече, че сме а’ла мезон
Ново Смехурково все повече ми харесва.
Установявам, че замазването с фъшки създава романтични туфички по стените на изоставени преди години Странджанки.
Резултатът от днешния ден – готова инфраструктура за отцеждане на отпадни води към септичната яма и към двора на комшиите …
Двор е метафора, защото на празното място до Базов Лагер 2 има една поляна, на която Статул в правил сватба, преди това – новобранска, ама те там цялото село си ги правили преди.
Статул е 49-ти набор, все усмихнат – 25 години е бил строител, 7 миньор, … абе ще разправям. Баня – 58,3% изградена. Покрив – замазан! :)) Утре ще възстановяваме комина, разрушен от бившия собственик англичанин :)) … Геша сипа ракия и три пъти вече ми казва Скъпа.
Последния път с … почвам даа пека …
хайде! после снимките

една работна събота

Добро утро за всички, които са взели решение за тази събота, и като мен няма да работят :)) Добро утро и на тези, които са заврени в офисите в името на държавната служба или по неадекватно решение на шефа! :))

Политикът е в лека дрямка по пътя, ама трябва да свиква, че 88,3% от времето политиците трябва да дремят, и последните месеци преди следващите избори да си измият зъбите.

Та политикът вече спретна баница, пи кафе, цапна една цигара и малко салата от зеле, пооправи, сега пак ще пие кафе и ще пуши. После събужда Гешче и отиват да строят Базов лагер 2 на Сакарското плато, и да пият розе от Дядо Георги.

Днес мисълта ми ще бъде заета с няколко политически теми, които след експрориацията на банките ще подхванем.
Едната е:

Залезът на интернет в сегашната му форма, изказана неподготвено и манипулативно в “Шефът на Гугъл: Интернет ще изчезне” (24 часа),
и другото е
Изчезването и опитът да бъде разградена и унищожена Селскостопанска академия.

Последното ме вълнува така, както е опитът за унищожаване на нашата гилдия с простовати приоми като Образователни програми.