Маневра в три дни

Преди и по време на НАТО, или маневри в три дни с пунктир. Настъпи (както ни лъжат по телевизията) циганското лято и ние подобно на циганета, и без досадното кудкудякане на туристите и техните барбита – тръгнахме да търсим топлина за душите си извън хладината на домовете.
Като всеки капнал от фрагменти диск се сгромолясване още в петък вечерта – първо на Кирил и мЕтоди – онова новото, в което попове пееха, и което нарекохме Попското и след това по следите на изчезналия програмист.

++ Решаваме в пристъп на безумие, че е крайно време да преодолеем клаустрофобичните спамове и да се престрашим да влезНем по металните стълби в онова място, от което излизане няма – Парти Клуб-а до Хавай.
Чували сме, че там е мно-о гот – т.е. нема къде да паднеш, ако се напиеш и нема как да излезеш, ако стане пожар или земетресение разлюлее Япония.

Попадаме в дупката заедно с Бойко Борисов и Мирослав Севлиевски.
Тях естествено ги нямаше, но както разбирате по метода на пълната математическа индукция и приемайки за вярно, че ако ги има на едно място те са и на следващото (в последно време) то пичовете бяха там, но без азис, който развали работата с индукцията, тъй като го няма на един плакат. 😉
Обаче малкият гений Лорето беше …
Да се върнем към дупката – за втори път си казахме – повече никога. Оказа се, че на входа ти казват “че няма вход”, обаче като седнеш и вече не си на входа ти вземат 2 лв (на глава) за вход, защото някой ще пее. This time викаше Лора от същата махала, която взе за жалост да се задържа все по-често из Бургас.

Установяваме, че пеенето е като програмирането – правиш една песен (парче) и го въртиш няколко години. После пускаш update и пак го въртиш и така … Изобщо, седейни ние – група отдадени на компютрите плебеи, слушайки бил гейтката лора установихме, че момичето е по-право от нас, установявайки монопол над шума – не можеш си чуеш приказката.
Но пък не е чак за два лева.
Много свидни ни станаха. Прибирайки си касовата бележка разбрахме, че сме употребили
“Бар разни” (това е нещо като жаргон за бирата) – за 1,28 (в Океан и другите места на трезва глава това е около 1,10) ,
ром бълг. за 0,80 малкия,
безалкохолно – 0,9 парчето.

Т.е. нищо особено като цени, но голямо прецакване с входа. ….

Кафе некст дей :
Около “Борисовата градинка”, срещу Младежкия дом са направили квартал тип Париж.
Особено в слънчева надвечер, защото иначе е усойно. Под махалата (в партерните етажи, където би било добре да има гаражи) се се вихри afternoon apreс night life. Кафето е много ОК на 2 места – едно вдясно и две вляво – (в правоъгълника има около 10 спирки).
Шокираща е цената на бг джин-а в едно от местата вляво: 0.40, а нищо не ни стана.
Кафето е най ОК на първото вляво ( то е като магазинче), а мезетата – кебапчета, кюфтета и други на много добри цени, не като тези по-долу, са в Циганското – първото вдясно досами къщата на Петя Дубарова – интелигенция, брадъре!
Вътре в него, обаче, ако имате нерви да ги издържите се въхрят две-три създания, които са май редовни клиенти. Те са от Ромски Произход, на около 14-15 години и май са на повикване (не можахме да разбере какъв пол са, защото се облягаха на рамената на всички, които успееха да докопат). Поръчвайте си в пластмасови чаши. ++ Коневръза, …. на който забелязваме, че вече няма коневръз. Добро място за отпускане преди мача и след латино танците, на които вече знаете сме фенове. Туп! Ей това не ви се е случило. Както може да се предположи в мъжката част на компанията е от некомплексирани платежоспособни господа. Момите, които им подават иззад онова нещо едни неща толкова се отплеснаха, че забравиха да ги маркират (безалкохолните).

После нали така, дойдоха, разбииш нали така да ни обяснят как не са ги таковали, нали така, и не ни даде сърце, разбииш да им кажем, че си ги носим, нали така. T.e. ако можете да си платите, може и да не си платите.

++ После естествено дойдоха онези голове и викахме, а после се разбра, че Девойките, които сервират в Силвър Клуб (срещу общината) са много търпеливи деца.
Изтраяха капризите на група озверели от късните голове в събота посетители.
BTW – много ОК,
озадачаващо ниски цени:
3 коктейла (2 Long Island IT + 1 Мохито /това не го знаем какво точно съдържа/) са 7,90 лв.
Най-дългата в Бургас листа с уиски-та – подозираме, че дори не са фалшиви / преди няколко месеца ги тествахме до половината и после имахме разправии ев къщи/.
Интересна нощна гледка на площада пред Общината. Минават все познати от разни места и екрани хора. /даже може да си видиш собствените деца с едни чужди деца :)/

Детската градина се разкарва някъде около 02:00.

++ Съгледвачи съобщиха, че не трябва да се рискува с Пиано бар-а (новия), който е на едно кьоше близо до скапаняшкия хотел “България”.
Осветено е като за сладкарница Роза,
барманите не могат да правят коктейли дори и по конспект, и в мазето има /цитат/ ученици, които съи бъркат в гашите, т.е. натискат се по ъглите (последното други го установиха н други места).

++ Изобщо имаме усещането, че когато мамите и татьовците заспят къде 23:00 часа децата прескачат терасите и хукват по заведения. Там се наличат с минерална вода и кокаинов час (получава се сред разделна употреба и подскок). Инак шо родителски срещи ни лъжат, че е забранено “невръстни” да ходят по заведения, да употребят алкохол и т.н. Ченгетата спят кротко в полицейски автомобили край същите заведения, за да не би да дойдат другите ченгета. Само от врмее на време слизат от автомобилите, за да видят какво се е случило в съседната аптека.

++ На едно място ни уведомиха, че “тази вечер няма да има проверка”.

===== това надолу е вече без да го четем, че имаме работа ====

++ В “бистро” Куцата медуза пилешките дреболии са добре направени, обаче доста бавно стават. Менюто е стандартно като за бирария. Липсват класни джинове, а ром изобщо няма. Можете да си поръчате на Мишо (бармана) да пуска определен тип музика. В един от ъглите се събират дами на 50-60 годишна възраст, които суркат сериозно безцветни течности, тръгват си след около час.

Приличат на поетеси.
Иначе ето ценоваа статистика, която очаквате:

Бургаско (голямо) 1,10 лв /наливно – доста солено/ Безалкохолно – 0,80 (0,90 според настроението и часа на сервиране 🙂 Джин – Гордънс – 2,50 (малкия) Джин – Български – 0,70 (горното си го поръчват по-снобите от нас, но някак си не намерихме разлика) Пилешки сърца с масло – 3,00 (не са зле – около 25 кокошки са били гътнати за една порция, но е скъпичко за стандартна манджа) натурален сок – 0,90 (това е по-евтино от други места) Водка – бълг – 0,70 Пилешки хапки с чеснов сос – 3,85 ( не са панирани, но пък са скъпи – Мишо като ни позна и взеха да ни качват сметката по-бързо 🙂 Пикантни картофки – 1,80 ( сега гледаме, че и това са много пари) малко безреден стана този подох, но той бепе с учебна цел и гледахме да не претоварваме новите набори