Носталгия по Капана


На Ропотамо са направили много правилна спирка, която в нормални условия бихме нарекли капан, но в официални писма си е баш спирка. Две сладурани – една такава и една такава, са основни действащи усмивки в обслужващия екип, а майсторите имат на главите си Онези правилни шапки, които хосят само майсторите в Правилните кръчми. В далечния край на спирката се намира една пещ, която неосведомените наричат камина и там на жарта са полегнали няколко полусухи, пълни с мляно жертвено месо, свински черва. Носи се аромат, който гали пандемичния нос на посетителя и го кара да изпитва удоволствие, натрапвайки мисълта, че де факто кръчмите са просто наследници на жертвениците и не е ясно, дали Цоня Дражева не се е объркала и Бегликташ да е просто един древен хан с кръчма и ложе, което от благоприличие е наречено брачно.
Над тезгяха на майсторите виСят плетеници с чесън и посетителят не може да се сдръжи да не поръча с тънко нарязаната сланина една глава Притивогрипна ваксина. Важно за спирката е, че откровено се предлага Домашно вино, което сами са си правили хората и като сипнем студената кехлибарена (забележете отстъп от принципите ми) течност в полувинените чашки, и ги разклатиш в посока обратна на часовниковата стрелка, ароматът на гроздето излиза отгоре и приглушава аромата, който има шатрата. Ароматът на шатрата, да не забравя, е такъв, какъвто беше в Капана на Димо едно време, преди да дойдат мутрите …
за да е пълна картината сред плитките чесън, цвят екрю, се подават нанизите на сушените люти чушлета, които в изсъхнало бордо, галят окото и нашепват “.. боб в гърне, боб в гърне ….”, какъвто наистина предлагат в менюто.

Кухи лейки в турска баня …

Руски псевдофирми дерибействат на Българския пазар

След нашествието на комшийчетата на т.нар. пазар стъпиха руски псевдофирми, посветени на т.нар “оптимизация”. Скудоумието на търговците на имоти стигна до там, че приемат пускането на три статии в различни пермутация за оптимизиране. За това, забележете, им требе ефтипи-ту ….

Единствената прекрасната и безспорно много много правилна цел на фирмите “оптимизаторки” е да си вземат пари от кухите лейки. И с право. За разлика от нашенските “търговци” на имоти (реалтери), те наистина са търговци. А има и правило Простотията требе да се заплаща!

На руския пазар вървят луксозни имоти, завършени – това е истина. Но по-истина е, че в момента нищо не върви, т.е. “руснаците” просто се усетиха отново преди нашите търговци на имоти . И хукнаха към БългариЯ на разходка, като този път не плащат, а биват развеждани в луксозните каруци на преждепечелившите … Представете си колко требе да е прост един руснак, който отива и купува 19 да речем апартамента в строени по бързата процедура (съкратено производство) итонгови дворци….

Наивникът КЛ (Куха лейка) получава спам (застояло телешко, защото тя/той няма как да е крава, тя/той е просто теле) и като последно говедо започва да каканиже – предлагат ми да ми направят СЕО-то. СЕО-то, СЕО-то …

По-наивните олекват с около 1000 евро на месец, за да попаднат на първа старница на рамблер или яндекс на посочениет места могат да играят около 10 фирми :)) Само в Смехургас, наисвниците са около 30 :)), а в цяла България, а и не знам на колко още места – представете си за какъв бизнес иде реч

Истината за горепосочените търсачки е, че когато требе българска фирма за “имоти” да иде на първите места “фирмата търсачка” изпозлва фирма посредник, най-често някоя кака Кузнецова, Трепецова, или нешо друго, което в общия случай е душевен травестит, за плащане на реклами, като руснаците са доста по-интелигентни като търговци от отчаяните Реалтори

По-интелигентните Продавчици се усетиха, че с “оптимизация за яндекс и рамблер”, каквото чудо нема, щото там си плащаш като попче за място, няма да стане и затова започнаха да зарибяват свои колеги, поради простатната причина, че руснаците усетиха недостига ни и играят тип пирамида, ако доведеш клиент – печелиш

След като проследихме трафика на няколко оптимизирани сайта установихме, че нашите хора имат 30 посещения през яндекс, което за простат сума 1000 или пдори 500 евро си е сериозно нещо! От тези 30 посещения около 12 си ги бяха навъртели сами, радвайки се на позиция 1.

След преглед на сделките на фирмите с оптимизирани сайтове се оказа, че …. сделки йок, което на руски ще рече “нет”.

Няма значение обаче дали си в руска или турска баня, важно е, че ако си калпав, винаги зад гърба ти ще стои някой ….

Бургас поиска публичен дебат относно насилието, показвано по телевизията

Ролята на Маша (казано по друг начин ръжен, дилаф, или друго подобно грозно и полезно за собствнеика си устройство0 и отива на Община Бургас. “Маша” като име е онази иначе казано “мурка”, която Чапай и Петка много обичат. Редовият бродяга, упражняващ се в off road из бургаските тъми, се чуди откъде им идват наум всички тези мърди идеи.

Една снимка


Тази снимка винаги е стояла в моето бебешкото албумче.
Беше първата, залепена почти на корицата, докато оня вандал сестра ми не я разлепи и полускъса, както стори и с много от останалите страници.
На нея в реда на записване са майка (на 24 г), татко (33 г) и леля (22 г).
Правена е през есента на 1959 година – само няколко месеца преди да се родя и един ден преди леля ми да замине от Бургас за София, като горда студентка по математика.

Харесват ми. Има суета, която аз нямам и която изчезва с времето, защото повече висим пред скайп и в кръчмите и не умеем вече да се радваме на срещите. Тегелите по Главната за последно ни радваха около 80-та година на миналия (XX) век, когато се докарвахме и се кипрехме, срещайки гаджета. Днес критерият за свалка е каруцарският възглас на нежна кретенка с крушовиден задник и мръсотийките в private chat-a.

Майка и леля имаха много красиви дрехи, а вратовръзките на баща ми малко по малко преминаха в Геша. Рокли и блузи все още стоят в шкафовете у нас. Естествено никой не може да ги носи, защото талиите са били толкова тесни и бюстовете толкова по-добре оформени.