За листните въшки по баклата сутрин

От съседния двор Петя се провикна – не бери боба, че е влажно и ще го хванат листни въшки. Късно е! торбата вече е напълнена!

На парламентарните избори в Бургас се заредиха въшка до въшка – всички листи са наредени и мастилото е още влажно, та това породи предпоставки за разпространение на гадинките.

Само Атака и ДПС уважиха Бургас и заложиха на мажоритарността и синята,разбирай “дясна” идея.

ДПС връща на града ни един от “символите” на демокрацията – Йордан Цонев. Последният без да има претенции и ползвайки се с народните nick-ове “Данчо Ментата” и “Данчо Пицата”, така и сменя тоалетите според политическия декор, но стои далеч от ръба на сцената. След разбиващата загуба на СДС преди години, когато за сефте Йоан Костадинов спечели срещу младока Васил Илиев, Йордан Цонев зачезна от Бургас, но не излезе от тавата. Има огромна вероятност на фона на неразпознаваемите “сини” той да обере симпатиите и да породи асоциации, които няма да се харесат на, да речем, Коцето Марков и Васил Камберов.

За Йордан Цонев едно е сигурно – че му трябват само няколко хиляди, за да ги добави към онези 30000, които предварително има. Във всеки случай лъскавите сака и гащи отдаван са сменени с лен и памук.

Друг, който се явява, за да спечели е Волен Сидеров – Атака, и чувствата стават противоречиви. След онзи неделикатен въпрос, зададен на пресконференция, визиращ интерес към психичното здраве на Волен Сидеров, той доказа, че де факто е една умерена личност, която бавно загуби част от симпатиите на агресивните, но затова пък изненада приятно другите и те му казаха “браво” за промяната. А всяко “браво” си е един глас. Сидеров е комай единственият “лидер” взел на сериозно Бургас, дори и този факт да произхожда от принудата на ситуацията.

В Бургас за БСП да се говори е почти цинизъм, защото там интелектуалният потенциал прилича на графика на експоненциална функция, в много голям положителен коефициент / да не забравяме за царицата на науките/. За съжаление други кават, че интерференцията на интелектуалните вълни в БСП често предизвиква цунами. Като една истинска дясна партия БСП създаде борса и пусна на нея да играят малки и големи, отървавайки се по този начин от тоз и онзи, станали отдаван излишни.

Недоимъкът е майка на всички пороци, а много са бащите им. ПСК “Партията на столичния кмет” събра полубратя и полусестри, и им турна по едно бяло жабо. Активистите все повече се доближават до модела “Иренка” и се надъхват един друг, но в основата на проблема им стои фактът, че не знаят къде да държат ръцете си и понеже някои дори са млади, не разбират колко познат стил на поведение вкарват.

ГЕРБ олевиля и в сушата се видя дъното, а там бяха изписани другарските усмивки
Мойсей в ролята на Бойко Борисов раздра България на две с победа в долната част по магистрала Тракия, за да минат по нея комунистите, вече посинели.

И в крайна сметка как не се появи един политически просветник, който да обясни на простосмъртните като влязат в “тъмната” стаичка как ще се гласува, как ще се определя “победителят” и т.н.

И приятели, не забравяйте, че всичко отдавна е решено, а ние сме като росата, която създава предпоставки за появата на листни въшки, ако случайно някой почне да бере бакла, преди да я е напекло слънцето.

Мажоритарни кандидати от кол и въже вадят партиите за изборите

Липсата на кадри в “най-голямата политическа сила” на България води до инфарктни ситуации в горещите юнски дни дори по Черноморието.

Обявените до този момент кандидатури са толкова озадачаващи, че да се чудиш дали не са пуснали за продажба кандидати с намалени цени в e-Bay.

Да бяхме се усетили по-рано един стотинков аукцион за мераци да стартираме или сайт за безплатни обяви …

Например:
Партия с дясна програма на лява резба търси политик с подходяща ориентация по средата с цел сериозен контакт.

Или пък:
Или жълта коалиционна двойка търси неангажиращ контакт с хардлайняр.

Муцка!

Предизборна дрямка. Отивайки си, те просто се връщат

Тримца са топ наглеците в държавата: Цонев, Костов и Доган …
търсят 4-ти … като едно време на плажа бридж белот

Костов е на път да яхне Борисов, освен ако нещо не се е променило днес
и Станишев е на път яхне Борисов в Бургас, посредством човека, който доказа, че прабългарите са били едри мъже, при това исторически обосновано

Борисов се опитва да заформи карето, но наглостта му е някак си заучена, и това си личи в мрачния поглед и свъсени вежди
и каква наглост можешп да очакваш от човек, който има фамилия с повече от 2 срички
както Лупи преди време учеше своите – политика не се прави от третия етаж …

малчуганът от друга страна вече се е научил как да гледа в картите на другите и да наддава без коз, и е на път да остави бате си да запсива резултата и да прави сметки

царят мълчи и си прави друга маса, но там се играе само бридж
бедни ми, бедни борисов

Завръщането на Стоян Иванов към епистоларната форма на общуване

Седим със Златка и плетем!
“ми ко праиш да не поливаш лехите на село”
ме пита тя, щото не ме види от другата страна на скайп-а

“Йок”, викам и – “гледам телевизия” и всъщност я лъжа, защото всъщност слушам телевизия, четейки официално изявление на С.И., с което той деликатно казва на председателката на Общински съвет, че е куха лейка и в същото време я моли да спре да облива крехката му душа с чешмяна течност ..

Иде лято и поради факта, че няма да има Карнавал, който и без друго беше тъпо замислено мероприятие, известен брой бургазлии и побургазлийчени, преоблечени като политици и играят на Кметски Екип и Общински съвет.

Номинационната комисия, сформирана от основните играчи на тесни вратички в WC (WolrdCouncil – световния съвет демек, навлякъл маската на бургаския селсъвет, но с мащаба на Най-велик) оценява костюмите и се тюхка що се прецака така на разговорите през Оня Март и всеки вторник оттогава.

Предишният Кмет се е логнал като сегашен Кмет, а сегашният като Пуяк. Джаба е с нахлузена перука на Луи XYJ и играе нещо Арт просто ей така, да не губи реда си. Рунтавелка, сложила едно от елегантните костюмчета на Междуселската интеграция, и чуруликала като калдаринка. Възпитанието не и позволявало да се държи адекватно, но все пак тя не е виновна, защото била останала с убеждение, че Му е хванала опашката

Да, обаче Му нямал опашка, която виси, а такава която стърчи
и точно когато всички си помислили, че стърчи отпред се оказало
че де факто тя е щъркнала отзад и заголвала определени правилни форми, които така или иначе, отдавна вече били отдадени на определени среди от Обществото

“Ама трябва ли да го плащам” бил редовният въпрос на невярващитре участници в карнавала, защото те мислели били, че като са маскирани като карнавалици и никой нема да им търси плащане

Ако намирате прилика между реални лица и изписаните по-горе образи, то това е само плод на ваше отношение към личностите или към костюмите.

За всичко е останало е виновен С.И.