Малко странни звучи, но …. това е положението

Тази сутрин слушам по Нова как са тръгнали едни ученици да ходят в Турция, купували си стероиди, анаболи, аналгетици, някакви други противогрипни ваксини и от тях, преработвайки ги правили едно нови препарата – не рзбрах обаче дали са били анаболи, анаболни стероиди, стероиди, хормон на растежа или нещо подобно, което обърна Кубрат Пулев.

Кличко се оказа май по-пич, защото първо: изглеждаше по-добре, второ: изглеждаше по-добро, трето: дори да е употребявал анаболи и хормон на разстежа, употребявал ги е по правилния начин … израстнал е демек по-добре и хармонично …
Понеже отново се рискува да се изпадне в едно безкрайно бърборкане: ето както вика за Кличко самата УикиПедиа

Владимир Владимирович Кличко е украински боксьор, професионалист. 

Олимпийски шампион в тежка категория на Летните олимпийски игри в Атланта през 1996 г.
После спира с олимпизма и започва човекът с парите

Владимир Кличко е роден на 25 март 1976 г. в Семипалатинск, Казахска ССР. 

Брат е на световния шампион в тежка категория Виталий Кличко. Владимир става Олимпийски шампион през 1996 г. в свръхтежка категория (над 91 кг.) и световен шампион по бокс при професионалистите във версиите: WBA 9 (2011 — досега), WBO (2000 — 2003, 2008 — досега), IBF (2006 — досега), IBO (2006 — досега), а също така по версия на авторитетното списание The Ring (2009 — досега).
Човекът би Нашия Човек като шкембе у дувар, но всичко е въпрос за пари. Стар мой приятелю!

Бургас, традициите

Традициите вървят с епохата, или са отживелица. Някога Баба слагаше цаца плакия с грижливо подредени резенчета домати и ситно накълцан пресен лук, после правеше шаран плакия (научих от нея рецептата), и всичко беше много особено тържествено. После разбрах, че било Никулден в Бургас, инак си мислех, че е заради именния ден на едно мое приятелче, Ники Керин.

Някъде в началото на 21 век Бургас се събуди за онези тържества, които градовете с Традиции отдавна имаха в Календара си. Започна честването на патрона на града Свети Николай Чудотворец, закрилник на моряците, рибарите и техните семейства.

Градът замириса на риба, скумрията зачезна, а шаранът започна да достига цената на агнешкото по Гердьовден. Зажаднялата за славното минало душа на Бургазлията се появи по площади, капанчета, барачки, и похапването на Общинска печена риба и рибена чорба от казани престана да е в дневния ред на „бедните“. Бедни, бедни – колко да са бедни бездомниците сред тези с беден дом. Обаче целта не е да говорим само за онова, което ни тежи на сърцето, а и за онова, което го радва.

Помним повече лошите неща, защото те са изключения в живота ни. Това ни създава образ на страдалци и вечно мрънкащи. Истината обаче е друга. Животът е нещо много хубаво, особено, когато го имаме. А щом сега четем и пишем, то значи първо сме живи, второ сме будни, трето и четвърто – можем да четем и пишем, а то не е малко на фона на глобалната неграмотност.

Тази година Никулденските тържества ще започнат с литургия в църквата Света Богородица, един позабравен храм, в който много бургазлии сме кръстени, но който отстъпи преди години на други свети места в града, а по едно време на една палатка в центъра на Бургас.
В църквата ще бъдат връчени отличията Почетен гражданин на Бургас – цели 4 отличия.
Досега са известни шестимата спасители от първото наводнение, сполетяло Бургас.
Медалите за отличниците се изработват в момента в Монетния двор.

Оттам програмата продължава с церемония на площад Атанас Сиреков, след което литийно шествие ще премине по Александровска, за да се освети никулденския курбан, през Етнографския музей. Тържествената разходка ще завърши с хвърляне на цветя от Моста в памет на загиналите моряци и рибари.

Сливенският митрополит Иоаникий ще в начело на тържествата. Покана е отправена и към Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, който досега не е посещавал Бургас.

Говори се упорито, че от 6 декември ще бъде възможна и разходката до Морска гара.

Празникът на Бургас, тази година ще премине под знака на възстановка на старо рибарско селище в градинката до хотел България– с мрежи, предоставени от ИАРА, лодки на рибарите от Ченгене скеле, котви от музея в Ахтопол и рибарска хижа, които бургазлии ще могат да разглеждат през целия ден.

патетичната Девица

Панорама :)) Президентът на Републиката в ролята на Патетичната Девица без пороци. Е, затова обичам всичките порочни приятелчетата наоколо. :))

Оф…. не може да се преразкаже … гледайте го в Ютюбе или си пуснете ТиВи Сет-а

за черните пихтии

За пръв път черни пихтия ме връхлетя в нощта, в която баща ми почина …

Пихтията се подготвяше и набираше пихтия няколко месеца преди това, но се беше появила на този свят преди повече от 40 години.

Светът е пълен с уродливи пихтии, които летят наоколо под формата на черни мазни гнусни петна като от повръщана кръв, превръщат се в пелерини, които ловко се опитват да се заметнат отгоре ти, върху любимите ти създания и играчки, (и да речем лаптопа ти) и да ги унищожат.
Обаче … и срещу това има recovery tool – детското одеало. Завиваш се и кошмарите изчезват …

Преразказ с елементи на разсъждения на един science fiction, не помня чий …:))

По Нова следва Биг Брадър … хубава вечер :))

вещиците и кометата

Откак кацнахме на Кометата нещо се сговняри положението на планетата
Уж вали, ама не вали, ами плюе отвисоко, прониквайте до под кожата и внасяйки зараза на махмурлук, униние (чак пък толкоз), депресия (чак пък толкоз), всъщност по-скоро на едно хмурно настроение, мързел (за да има и нешо благородно), меланхолия (за да не остаряваме), …
Уж е студено, ама е горещо, и една лапма отвън се клати от вятъра, обаче ни облива една пот, която е по-скоро нервна, отколкото пречистваща.

днес е деветият ден от втория месец на пътя ми в политиката и взе да ми доскуча от равното ежедневия на употреба
обаче – всеки си тегли ярема,
а някои си теглят и харема с него, добре, че не се връзва със същността ми
публика е гласувала с смс и очаква
–> да си идиот, и да трактуваш по идиотски начин фактите (ако факти липсват – съчиняват се, защото без факти не може)
–> да я забавляваш, щото идиотите са създадени за тяхно и не тяхно забавление, а ако не я забавляваш, значи не си идиот и е редно да те въведе в идиотство по-бързо

НА! Там Комета обърка всичко!
де факто, вменявам вина на кометата, защото тя ракия не пие, обаче Кометата си вървеше по своя път, и ние решихме да и пуснем една конска муха, която дори само информационно да наруши баланса – на всяка вещица е ясно какво значи това

кацнахме на кометата

кацнахме на кометата

Днес е велик ден, който ще се помни като Денят на Обладаването на кометата.
Лека НОЩ :))

С фонда за Гарантиране на влоговете можехме да обладаем тъкмо 2 такива, ама що ли да летим, като можем да си лазим :)) /ама всъщност не ми е смешно/

тефтерчето …

Обзалагам се, че Кражбата с тефтерчето от Вещото лице ще се окаже прозаично събитие, като финал на другарска среща с прекаляване с ракийка.
Тефтерчето със сигурност е изпаднало под седалката на колата :)) или са го забравили на масата, докато със съучениците си са се хилили край салатките и гадали кой, коЙ, кОЙ, КОЙ …. е кръчмарят :))

Манииии … това не е истина, това е майтап

  • Борислав Кирилов Какъв майтап, човека бил от Шесто. Ще прави от тефтерчето картончета. 
    Ние да определим началната цена, стъпката и офшорната зона и тогава да се майтапим. Все някой работа трябва да отмила 

  • Tanya Georgieva даа! Прав си, занемарихме се малко :)) Вземам си бележка