Отворено писмо до магазин Пикадили, Бургас

Здравейте!

Какъв е начинът човек да успее да се снабди с Карта на Пикадили в Бургас, защото от 2 месеца със съпруга ми се опитваме. В различни дни и часове, според препоръките на продавачките и касиерките,
“Колежката (или титулярът, или нещо друго)” все липсва и ще е там на следващия ден, или е в отпуск, или днес почива.
Попълването на карта с ЕГН и други лични данни и оставянето “Ей! там” не е това, което ще направим отново, защото веднъж вече го направихме по много неразумен начин.
В същия момент наши познати, децата ни и т.н. получиха карти на момента, и подозираме лично отношение. 
Пикадили,Бургас
Ние сме хора (всеки от нас) професионалисти, на една прилична възраст (55 и 56 години), уважавани сред приятели, близки и познати, и имаме всички други качества, щото да сме едно достойни членове на Вашия Клуб. 
Също така имаме “членски карти” на Мтел, на 7-8 вериги заведения, на СБА, на Метро, на няколко уважавани Клуба с хуманитарна насоченост, и т.н.
Моля, да ни отговорите на тъпия въпрос: има ли тенденциозно дискриминационно отношение към определена възраст и категория. (ние сме почти млади и много симпатични, чисти, спретнати, гледаме да не се набиваме на очи, и правим всяка вечер почти сметки 40-50 кинта, което е една добра инвестиция във вашия бизнес). Дори купуваме понякога едни глупави книжки за внуците си, вместо да ги купим от Хеликон, откъдето също имаме някакви промо-чипове, изобщо ние сме едни желани разсипници. И едно много важно качество! – изтърпяваме безпардонното и невъзпитано поведение на касиерките, както и идиотското сервилничене на продавачките към Руснаците (вкл говорене на руски), които ги карат по няколко пъти да връщат сьомгата и да я сменят с друго парче,
Вчера, след поредното разочарование се опитах да се свържа с един номер, изписан на Зелената листовка за попълване на ЕГН, за да получа информация и да заявя, че не съм склонна ЕГН-то ми да виси на неохранявана маса (приличаща на барплот), обаче – и там Йок! Телефона, от който се обадих е ………………………. (тази информация я давам, за да се индикирам като реално същетвуващ човек :))
Разчитам на някакъв отговор, и най-вече на карта (т.е. на 2 карти)
Таня

Големият кораб Минава

:)) откак се отпочна март, особено от миналата седмица съм в едни филми …

Посветените от А клас :)) знаят за какво иде реч, дори документи с тях оглеждахме, та ако требе ще свидетелстват.

Та, да започна отначало.

Иде миналата седмица в началото, или по-предната в края Гергана в офиса, носейки ултимативно данъчно писмо, посветено на Свекърва ми, която не е сред нас вече 12 години.

Жената беше тиха, мила, грижовна и пестелива, качества, които ми липсват и до днес, но не мога да ги култивирам толкоз лесно, вършеейки небесата с превозно средство, вписано в Регистъра на Големите метли.

Като всяко писмо с бял плик и това предизвика леко смъкване на кръвта от главата ми, придружено с треперене на ръце в постоянно нарастваща амплитуда + пресъхване на устата.

Отварянето предизвика гняв, с реда, отразяващ неизплатени задължения за превозно средство, при това за 4 години назад, при това реших, че някой от
подопечните ми мъже се е разсеял. После бавно гневът ми премина в панически ужас, защото жената беше придобила (май) средството 7 години, след като се беше преместила на спокойствие в един Друг свят.

Преди обаче да яхна съоръжението, осъзнах следващия ред в посланието от отвъдното и то беше, че превозното средство, за което се дължат данъци е Плавателен съд, вписан в регистъра на големите кораби, с надлежно отбелязан регистрационен код, който няма да упомена тук от съображения за сигурност.

Започнах да гледам с респект към празното бюро на Геша, повален от грип, който аз никога не успявам да хвана, към което проявявам понякога глупава ревност. Респектът естествено е свързан с потенциалната възможност това да е бюрото на Наследник на Кораб, вписан в регистъра на Големитте кораби.

И после ми се мярна мисълта, че Гледай как тази тиха и мила жена майка му на Геша е успяла да направи инвестиция, или може би самата тя е наследник на Превозното средство Плавателен съд.

Представата за грешка в Данъчните регистри, пази Боже от скверни мисли, колебливо наднича зад едно перденце, докато ние сме вече твърдо уверени, че ще платим данъка, заедно с лихвите без да се церемоним, и ще си търсим правата върху кораба.

За вас лъжа, за мен и свиделите, видели надлежно обозначения документ си е чиста истина, като за свидетели мога да призова: един пенсиониран военен, една съдийка, една учителка, една търговка, една служителка на БТК, един търговец на строителни материали, една търговка на горива, и може би няколко сервитьорки, една от които имаше невероятната възможност да се опита да ни сложи 40 кинта отгоре, но изострените ми сетива не го допуснаха 🙂

След като Геша се прави на излекуван от грип-а и тръгва да се разболява отново, поема пътя към Данъчното, в което требе да изясни ще имаме ли как да ходим на облекчен режим до Босфора и да пренасяме баклава, или не.

В Големия Салон, (преразказ по разказ), Една, която седи на Информацията му казва, че на такова ЕГН (щото като се пренесем на Другото Място от нас остава съде ЕГН) не се води нищо, но след внимателно вглеждане в хартиеното послание за “плавателен съд”, поглежда Геша с уважение, и му казва да иде най-добре при Началничката или да си пусне нещо, което не разбрах точно какво, но звучи като “Доброволен отказ от нещо вписано в Регистъра…” и замазване на гаф-а (евентуално) на администрацията.

Началничката, с ръка на паник бутона, сдържано изслушва разказа, след което, изпълнена с уважение и недоверие, прави проверка.

И, О! Чудо на чудесата: на Това ЕГН се води плавателен съд, вписан в регистъра на Данъчните (или как там се казва) на 01.Януари.1800 година около 400 нещо си (бруто-тона-…?) и тя вече предвкусва премията, базирана на задължения за гемия, неплащани 215 години, част от които са за османската Империя.

Първоначално си казах – сега и писателят фантаст Божидар Димитров ще се намеси.

После обаче почти прозрях истината, която многократно съм изказвала, но независимо от това все още има смелчаци, които не се вслушват, а именно: Да не ти е програмист на главата :)) Защото Просветените знаем Оня Бъг, който при определени условия и липса на initial value в полето за дата вписваше едно такова 01.01.1800 …. :)) … и си представих колко добре е списана Базата Данни и обработващия я софтуер на Администрацията, Чието Име Не Трябва Да Се Споменава.

Това обаче е няколко часа по-късно, а в момента на осъзнаване, че все пак има шанс да се сдобием с Нещото, Геша пита “И сега какво правим?”.

“Пускате искане за (сигурно би следвало да звучи) отписване” иде от другата страна. “А-а-а-а, Не! ” отговаря иначе кроткият посетител, който в този момент е осъзнал, че това вписано нещо няма тежнения, както беше ме предупредила една приятелка юристка да внимавам. :))

Ясно е, че на този етап първите няколко курса с Големия Регистър са изцяло запълнени, а ракията на Свекър ми – свършила.

Разбрал грешката си, Геша прави една стъпка към замазване на Гласа на надеждата, с мек отказ, но твърдо искане за достъп до декларацията, с която Духът на Свекърва ми е декларирала обекта за бъдещ трактат на Професор Димитров.

Смутеният отговор е “Нямаме хартиен носител, всичко е на дигитален” потвърждава убеждението ми, че Нашият Бранш е този, с който Човек не иска да си има вземане-даване. 🙂

Както и да е…. пропускам, че имам работа …. оттам Потенциалният собственик, твърдо убеден, че трябва или да си вземе кораба, или да докаже, че такъв не се води в наследство, отскача до Морска Администрация за сверка с Големия Регистър, защото само там знаят истината.

Последната е естествено разочароваща, най-вече с факт, че “при нас чак толкова големи кораби нямаме вписани” … което е загуба за всички наши приятели, оказали ни морална подкрепа в борбата за установяване на истината.

Няколко души обаче, по различните инстанции, са си направили копие на Документа :)), носител на Вица. Няма живот без Виц, ма’а му стара! :))

Сега чакаме да пристигне документът, узаконяващ липсата на Плавателния съд от портфолиото с движима собственост на Фамилията.

Обаче … вчера, говоря си аз с един клиент, звъни ми един приятел, аз отказвам разговора.

Свършвам срещата и тоз приятел ми звъни.

Говорим, щото това е Оня Приятел, който е бил Голям Началник по корабите и има капитански права,

и не съм видяла, че някое трето лице ме търси … номер +359293955 (или 95933) … кратък номер, от София.

Обикновено от подобни телефони ми звънят я прокуратура (там имам да разказвам :)), я Комисия за защита на потребителите, я Комисия за защита на Конкуренцията, да искат конфеденциална информация за някой прегрешил наш клиент.

Та …

звъня обратно. Сега тук ще си копна туй, което Просветените от А клас вече знаят:

Звъня обратно на горепосочения кратък номер:

“Вие се свързахте с АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, добър ден!”

Викам: Добър ден!

Обучено студен глас: Кажете.

Обучено студен отговор от моя страна: търсили са ме от този телефон.

Вече уважително хладен отговор: пак ще ви се обадят.”

… може все пак Тоз плавателен съд да е действителен, и да е паркиран нейде на брега на Океана. И да е някой от ония Лайнерите, което скоро ще могат да паркират на Голямото Бургашко пристанище. …

След този последен напън, осъзнавам, че всъщност, за да се обаждат на мен, а не на Геша, който е наследник на майка си по естестен път, би следвало тази жена да ме е обичала много … :))

В крайна сметка тази последната информация е нещо като “Всяко добро, за Още по-добро”.

Сега чакам да ми се обадят от Американското посолство

Филм :))

Google …. и още нещо

Как сте, банда? :))

Докато търсих инфо за адвокатската кантора, регнала фирмата Гугъл България, зад която все още не е ясно дали стои Гугъл или някой друг, попаднах на :)) един сайт www.cilpartners.com, който сме правили 2001-2002 по всяка вероятност, и си викам … ако изчакат още малко може да мине за мобилен сайт :)) и хем Гугъл България няма да ни карат да му фиксваме мобайл ишутата:) /заб. Сайтът е долу unsure emoticon

Гугъл и те горе-доле тогаз възникнаха. Ех! :)) Колко интересно беше едно време с altavista, magelan, … ама да не ходим в онези дебри.

Най-срутващото заглавие по темата е на Econ.BG (дот би джи) “Google отваря първия си офис в България”.

Това е истината драги зрители и платени слушатели.

Първият офис, после вторият, осмият и така, до всяка бензиностанция на Петрол – по един офис на Гугъл.
Или в Метро, до касетите за багаж на входа smile emoticon отгоре пише Гугъл!
Пък представяте ли си 253 от общо 70-те офиса на “Компютърния гигант “(винаги ме озадачава какво имат предвид журналисти и ПР-и, жонглирайки с непознати двудумни фрази smile emoticon да са у нас.

И сега става ясно, защо няколко индийски кол центъра, наречени ИТ фирми, скорострелно напуснаха Бургас :)) Щот’ кат’ мине проучването и вече требе да се разкарат :)).

Пишейки за това се сещам колко сайта има за Бургас, и що точно на мен ми звънят днес от три пресцентъра на 8 партии, за да ме уведомят, че са пратили прес съобщение за нещо си, от което аз дори пари няма да взема.

Утре да не пропуснете голямото ИТ събитие – частично слънчево затъмнение, което ще може в 10:42 да се наблюдава от пресцентъра на Гугъл в София.

Лека доработка на този прекрасен ден с прежурящо ледено слънце!
:)) и кафееееее ………….

Нотариус Милена Илчева, зам.-председател на Нотариалната камара, спират банковите измами чрез общ компютър на пълномощните

Пълномощните за банкови операции да се въвеждат в общ компютър, предлага Нотариалната камара. Служители на трезорите ще имат безплатен  достъп до него  и ще проверяват за секунди документите. Целта е да се избягнат компютърните измами.

Сега връщат клиентите при съмнения или пък се обаждат на нотариуса, заверил пълномощното, каза вчера нотариус Милена Илчева, зам.-председател на Нотариалната камара

Преди 4 г. гилдията направи със собствени средства общ компютър на пълномощните за прехвърляне на имоти и завещанията и ограничи имотните измами. Има възможност към тази единна информационна система, наречена “Единство”, да се направи отделен регистър за пълномощните за банкови операции, уточни Илчева.
В момента Нотариалната камара изгражда към нея регистър на сделките с автомобили. И е готова да предостави безплатен достъп до него на КАТ, Пътна полиция и данъчните служби, за да може във всеки момент да проверят чий е автомобилът  и дали са платени налозите за него.

Нотариус Милена Илчева, зам.-председател на Нотариалната камара

Гилдията започна изграждането на общия компютър за сделките с автомобили, преди правителството да обяви идеята си за отпадане на нотариалната заверка на тези контракти. Това е една от мерките на кабинета за облекчаване на административната тежест.

Нотариусите не отричат, че в много държави покупко-продажбата на коли не се заверява, но се опасяват, че отпадането  е прибързано и ще доведе до измами с автомобили.

Когато нотариус заверява сделката, проверява собствеността  по талон, самоличността на продавача и купувача, дали личните им карти не са фалшиви, дали колата е съсобственост на съпрузи, кои са управителите на фирмата, когато автомобилът е на фирма, дали пълномощното за продажба е истинско, платени ли са данъците.

Нотариус Милена Илчева, зам.-председател на Нотариалната камара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2331773

В навечерието :)

Като дойде четвъртък 16:00 и почвам да си мисля за петък 13-ти. :)) има нещо фатално в този час от този ден на седмицата, която де факто е вече в миналото по всички банкови правила на трансферите, направени след този час.

Оттук насетне се приемат само кешови разплащания, най-вече на дребни сметки с 12 малки ракии, 4 салати на Шопа, 8 канички или 4 кани с вино, 4-5 мазни пържоли със сос с пресни гъби, 2 рибни салати, 2-3 пълнени с моцарела и други гивезелъци пантладжанени порции … и да речем 7-8 чеснови хлебчета. Всичко това обилно полято с няколко кутии цигари, и приказки, приказки, приказки ….

Тази седмица беше изпълнена с категорични клиентски изявления от типа на “това няма как да се случи”, след което се случваше, и требеше да спасяваме дереджето.

Появи се още един оптимизатов в Бургас, Пак Сергей и пак руснак, и пак голям разбирач, който поради промените в закона за земята е решил да се грижи за няколко виртуални имения след като е изслушал 2 тридневни курса за “интернет маркетинг”, но го казва по друг начин, щото те така си говорят руснаците, преселили се на балканския полуостров – по друг начин.

Повечето такива трудно схващат, ама те са тези закостенелите имперски бъбреци, че Таня не е от Татяна, ами е от Стоянка, и упорито използват Татяна … Голям кеф е бръчкането със Стоянка (транскрибирано [стаянка])м, особено след като обясня, че има 16 дни разлика между двата именни дни, респективно дни, в които отдаваме почит на различни светии, и ако моят светия се разсърди, то тяхната светица …

Поради факта, че им се губят няколко десетилетия и няколко поколения окoло WW2 (което не е уеб от второ поколение, а World War 2, и не е втора серия от междузвездни войни), те усещат на плещите си огромния проблем на Теорията на относителността , а от няколко седмици и на Теорията на Всичкото.

Понеже имат определени леки затруднения с финансите, опитват се да получат туй, дето някои нашенци се опитвам да им дават без пари, за без пари. Обаче за разлика от недвижимите имоти, виртуалните държат normal price (нормирана цена), а тия, дето ги държат малко се дразнят, когато някой се опита да им говори на чужд език, различен от български и английски.

И да им казва “Ну, Татяяяяна, вы меня понимаете”. Викам “Йок! Меня зовут Стоянка.” и отново: “Ну, Татяна, подождите, я хочу”. И аз пак “а вы знаете что такое “Йок”? аз се казвам Стоянка” … и тъй. :))

Много е гадно, не съответства на идеите, които изповядвам, и които са тъмни сини и имат за цел да приберат парите на всеки.

Ето как в приказки минаха 54 минути, и след 38 минути се запътвам към Там, за Където Може утре да разкажа, ако съм в Кондиция!

Обаче това на Стефчо с лицензионния режим на проституцията, ако засегне и душевната, освен физическа такава, наречена простичко курвенски номера, не с 10 милиона, с 10 милиарда ще вдигне приходите на НАП :))

ако имате нешо да ми кажете – остават 36 минути

въпроси в 13:12

Един от най-често кънтящите в кухата ми манерка въпроси са: дали помагам на правилните хора, вместо да помогна на себе си.
И зашо е толкова порочна тази дума помощ.
Помощта развращава.
Помощта създава нетърпимост и омраза
Помощта създава усещане, че другият ти помага от някакво тщеславно желание, и все пак, че малко се скатава да ти помага. И уж ти помага, ама не съвсем, защото щом ти е помогнал толкоз, колкото трябва, то той всъщност сигурно е оставил и нещо за себе си.
И алчността да получаваш помощ …

И една монотонна редица от разочарования.

тримата мускетари

Тримата мускетари. Странна версия с летящи кораби.

По едно време нещо като Д’Артанян иска да обиди еди друг и вика “Страхувате се да се биете честно?!” Отговор: “Едва ли … Никога не се бия честно!”

:)) утре влизам във форма.