телефонен тероризъм

Телефон звън в офиса … тъничко детско гласче ми съобщава името си в съчетание с “Източно европейски финансов съюз” + още няколко думи, който борави с публични данни … Преди два дни същото гласче ми предложи нещо, в което имаше “бизнес ала бала каталог”, за да ми изпрати проформата за подновяване на договора, който иначе никога не е бил нито сключван, нито плащан, та сега седя и чакам да ми иззпратят информация кога миналата година е извършено плащането, че при нас не е отразено. По-оня ден, същото нещо ми се обади, за да ми предложи да ми изпрати проформа за подновяване на договора за оптимизация на някаква страница, ама не знаеше точно къде, но тогава работеше в …. Гугъл.
 
………..това е телефонен тероризъм!

Брулени сливи

Добро и свежо утро!
Добри и вехти мисли на вас и мен :). Нека нищо ново и изнанадващо да не се случва!
Колко хубаво се движат клоните на сливата през прозореца. Изразено в “цифри”, давам си сметка, че е около 11 метра висока.
Яд ме е, че Бронте е заела “Брулени” преди доста години с едно комплексарско, мрачно, полубургаско настроение, което отгоре на всичко, в една авангардно ориентирана английска гимназия требеше да анализираме през терминологията и ценностите на социалистическия реализъм. Голяма мъка беше да обръщаш “героите”.
Е това “героите” винаги ме съсипва с безумието си, защото със съдържанието, което се вкарва излиза, че сме герои в собственото си ежедневие.
Не, че не е героично, ама … хайде нема нужда!
Менгемето на времето ме принуждава да стана, да хайбърнейтна(!!!!) лаптопа и да нахлузя някакви дрехи, с които да потегля къде УнищоженияГрад.
Хайде! 🙂
и много весели случки -стига моткане!

Хамлет прави баклава …

Баклава.
Рецептата долу не е писана.
Тя е от наблюденията ми какво правеха едни майстори на баклавата в турско, близо до Сърмашик.
Обаче е многократно тествана, а Искра дори успя да я направи от раз. Започва се винаги след шекспирова импресия 🙂
Хамлет, принцът на доматите:
Да пиша или да не пиша?!
Да сляза долу или да не сляза?!
Да си взема очилата, или да не ги взема?!
Ужасно сложно ми се стори, да се направи
алтернативатаVотрицанието
на
“Да сляза долу да си взема очилата”….
Всъщност това е конюнкция и ако се търси отрицание, би следвало едното поне да е с верностна стойност нула, т.е
или да не сляза да си взема очилатаEQили да  сляза долу и да не си взема очилатаEQили да не сляза долу и да не си взема очилата” ..
Обаче ….
Щото … така. Малко си вземам беля на главата, защото някогаж ще ми се наложи да обяснявам на внуците тези особености на булевата алгебра, които стоят в основата на формалната логика на ежедневието.
Хамлет …
 
… кафе – пих вече две и разгледах два пъти градината, отчитайки, че снощният project се е вдигнал на 96% за 8 реда домати, къде 180 корена, но не всички предвидени, защото има още 2 реда, това е перфектно постижение.
… три зелки (h=54 mm) обаче ги няма …
 
Сега си седя и чакам 🙂
Една полумъгла се е ширнала в задния двор, една роса, която е по-скоро резултат от безумното заливане на новозасадените домати, вместо  резултат от естествени (*трябваше да си взема очилата!) природни процеси на високо ниво.
Още чакам!
Разбира се чакам Геша.

Сега ще разкажа как се прави баклава, за да убия скуката!

Купувате един или няколко пакета много фини кори.
Пуснаха такива и пише, че са специално за баклава, и е истина при това.
Слагате ги в камерата и чакате да им дойде времето.
То времето си е тук, и затова ще поясня, че иде реч за свободното време.
Това свободно време идва задължително в следващите 3 месеца след покупката, но не може да се предвиди точно, затова като дойде – дръжте го.
Намирате орехи и ги слагате без да са строшени в една торба!
И чакате!
В един момент, когато Скъпият има свободно време и седне да гледа телевизия, продумвате свенливо между два поста във ФБ .. искаш ли да направя баклава.
Коварството в този въпрос е ясен за вас, но Скъпия