Еврокафе 2002-ра

/2002 godina/
За тези, които не могат веднага да вържат – става въпрос за Клуба на Евролевицата на Гурко горе, преди да се стигне кръстовището с “Демокрация”. Миналата година беше двор с маси и с фонтанче по средата, а от тази година май са сменили собствениците и вече е Мултифункционална кръчма. Първи впечатления придобихме малко преди Коледа – не беше зле.
После около Коледа – пак не беше зле.
После някъде в средата на януари стана много зле, защото явно персоналът не беше изтрезнял и много бъркаше в разни неша, в които не трябва да се бърка.
Инак – има кюмбе (метална печка под формата на две пресечени пирамиди добрени с долните си части. Бумти, та се къса и някои неблагоразумни партийни лидери, седнали на закътано с някои от техните партийни другарки бързо зачервяват бузки.. Лел, как ги хваща понякога.

Кофти в интериора звучат найлоновите перденца, тип “Бюргер” – опит за внушаване на добри хигиенни условия, които не са най-добрият атестат за една кръчма. Нещо не достига на това ЕвроКафе да стане “Истинска кръчма” – виж дефинициите :)).

Последни впечатления – края на миналата седмица (днес сме 20.Март – един ден преди пролетта да пристигне)

Тестващата компания: трима мъже, залагащи на доброто мезе и една жена, която залага на същото. Сериозна агитка, във втората възрастова граница на Маневрата – малко над 24 :))

Плюсове:
Цени: добри
Обстановка: уютна
Ракия: много добра (Поморийска обикновена – абе прави впечатление, че не навсякъде сервират фалшификати! И на Капаните беше гот ракията! – но за това след малко)
Шопска салата: Отлична (т.е. голяма)
Обслужване: добро
Кебапчета: Огромни за цената си (тук се е проявила непредпазливостта на втората възрастова група – :)) А, луда крава?)

Минуси:
Овчарска салата: средна – интерпретация на Овчарска салата (явно ЕвроКафето не разбира, че за салатата по-близо и по-далеч от Европа нема – всинца сме в локвата)
Вместо Яйца – царевица,
вместо шунка – гаден шунков салам. (Това е нещо като Мексиканска, но с чобански привкус)

Обща оценка: Много добра