EKS

До месец Октомври миналата година (сега е Март.2001) симпатичното заведение на ъгъла на Ботева до ХЕБРОС БАНК се славеше с превъзходната си кухня. Там често отсядахме с Марин и Кремена от Пролайн, били сме с Петьо Раканов, и многократно с Мария Димиева (докато беше шеф на РентТВ). Ех!
И какви салати само – по две малки и една голяма изпиваха.

Не се лъжете по старата слава на кръчмето!
Днес то е Irish Pub ….
Ирландците са големи балами, защото ракията, дето я нарекаха за обикновена поморийска беше особена комбинация от бледо жълт спирт и сажди!
Усещането е неописуемо!
Ръката, която ви е подала кирливата чаша свенливо твърди: “вие сте първите, досега не са се оплаквали” …
Като онази приказка: “Ти си ми вторият скъпи! Първият беше грешка!…” и така на всеки следващ.
Момата, която претендира да я наричат сервитьорка се загръща в писюрска жилетка и се обляга на стената прозявайки се отегчено. Умора в погледа … Нищо общо с онези момичета, които едно време разтриваха раменете на клиентите.

Може ли човек да уважава кръчма, в чието меню пише “Хрупкави картофки” … Ако картофите не са мазни и гадни, то какви картофи са това, а когато те са точно такива и менюто казва неистината (false) си казвате : “Това беше ….” … и чакате да се смени собственикът (или готвачът).
Друг характерен белег на заведението е пестеливото изразходване на книжните салфетки. Много важно е те да са в мръсно розово и оше по-важно – разделени на две с грапав нож!
Инак има закътани сепарета и np да заведете там някоя чужда булка. И без друго е празно (което като се замислим е основното му предимство).
Оп, за цените – малка претенция за Обикновена поморийска е 0,65 лв. Салата Перла – 1,20 (обаче нямат). Има и салата със зеленчук по избор 1,60 порцията. Шопската е около 2,20, но така и не разбрахме цената ,защото като ни таксуваха перлата, за която се оказа, че я няма ни донесоха Шопска без краставици и касова бележка за кашкавал (о,90 лв).
Две малки ракии и две салати – 5.00 лв!
Пълна скръб!