сИНЯ зОНА

Добро утро, банда! 🙂

Какво да ви разкажа: спах!

Събуждам се тази заран и сънливо протягам ръка към дистанционното да чуя дали непослушковците са нарастнали. Започвам трескаво да проверявам какъв ден от седмицата сме. Навикът отдавна е първа природа, особено, ако около 45 си живял с него. Другите 15 си бил послушен.

Телевизиите са много странно прецакали утрото с Трансформърс, и някой се гъбарка с нас, като пуска хороскопите на Алена, в които основните елементи са: срещи, работа, успехи и т.н. 🙂

Гледам от високо наказателния паркинг в полите на града, кафето е все още горещо, … интелектуално не ми е тамън. Осъзнавам, че паяците, три на брой, бодат очите ми и месят стройните мисли с едни набухватели. Първо си викам – неделя е, щом не бързам и дават Трансформърс, после почвам да се съмнявам и паяците не са ми вече успокоително.

Чудя се, дали нашият приятел Димитър Николов, кмет на Община Бургас, се е сетил, че синята зона за всеки един служител на фирмите, които са минали на отдалечено работно място, различно от село, ще дължи или 10-на кинта на ден или глоба. Фирмените коли – башка.

Както и да е,
ще разказвам.
Иначе си е нормално всичко:
януарски облаци се мъкнат охранени над мартенския Бургас. Докато плуват на Запад, задниците им стават прасковено розово. Се чудя дали да не бучна някоя маруля в сандъчета на терасата дома.

Инак: разсадът за домати, краставици и тиквички е заложен, както ни посъветваха премиерът и една дама професор.

Пека тиква!

Хайде!
Да сме живи и здрави, да си живеем живота и да се радваме, и не бързайте да с и ходите! 🙂

Генералът е сърдит: имал да прекопава чесън и да варосва дръвчета, пък ние го държим затворен от … 3-ти януари, когато ни жив, ни умрял, имаше почти 42 градуса 🙂

И това ще мине!
На здраве да ни върви!
И СПРЕТЕ С ТЕЗИ ХОРОСКОПИ!16