Въртележка

Чудя се от 2 часа какъв го търси Sevdalina Peneva в Добрич, и гледам Добричка епопея имало. Честно за сефте чувам, лицемерно се срамувам да го изрека, но съм сигурна, че тя не знае какво е Нютонов бином и асоциира конюнкция най-вече с очно заболяване. 🙂

Освен тези съществени мисли, в главата ми се върти, че в последния месец всеки ден по улицата покрай базов лагер 2 минаваха средно по 5 души, но знам кои точно и в колко точно часа минаваха, а днес край офиса със сигурност минала поне 40 хиляди и ни един не запомних.

После си мисля дали на Баба Кера и пука за протестите в Полша срещу ислямизацията, или за блокирания път към Слънчев бряг, докато седи в двора и се радва на всеки слънчев ден, само дето ходи в 40 градусов пек с няколко ката дрехи, защото и е студено.

Установявам, че младостта кипи в жилите ми, може би стимулирана от хиперсекреция на щитовидната жлеза, защото на мен, за разлика от Баба Кера и генерал Георги Георгиев, мой свекър и баща на Геша още, все ми е топло, но това няма нищо общо с особеностите на женската природа.

Сега пък се сетих, че на Пътя на #Великото #преселение ми е по-забавно, отколкото на Гробището на ВсиСветиБургашки Елементи, демек Тройката.

В понеделник, много suddenly се Върнах (тази клавиатура не направо ужасна) в Бургас за две събития: ФермерскотоАлабала и посещение с Дидинка и БатеМиСашко на ЛампиШарениБлестят. На Фермерското Алабала си купих едно кило екоЮфка и изсушен риган, който миришеше на мащерка, и се опитах да опитам да купя хляб, обаче ме възпряха Фермерите на лафката, защото не била минала още Министърката, която била причина “ВсичкоТоваДаСеСлучи”.

Викам си, таз’ министърка толкоз пък да меси и хляб, после си викам тоз комплексар и играта на фермер не мож’ изиграе, после пак ме доядява на Министърката, и после разбирам, че всичко е в главата на фалшивия фермер, защото Министърката се оказва Атанаска Николова, която ми беше ученичка, когато като млад системен програмист водех като хонорован преподавател часове в Математическата, а тя и досега е сред Онези Ученици, които запомняш, защото са различни. Беше едно леко бунтуващо се елегантно хлапе. Та си помислих, как и свестните, като ги сложим на клончето почваме да ги възприемаме като пернати, и че точно това момиче не заслужаваше мислите, които ми минаха в главата заради Фалшивия фермер.
Второто събитие беше ЛампиШарениБлестят, което обещах на ВеликитеТерористиНаКотки, защото по-малкият терорист много плака (всъщност рева, не плака), а големият обяви за най-тъпия панаир (събор) това, дето се случи в Генерал Смехурково.
По една песничка, дето ВеликатаБабаТерористНаГоркотоМомчеНеинЗет им разказа е за въртележката http://knizhen-pazar.net/index.php…
и текста за въртележката (по памет) е:
Лампи шарена блестят сякаш полудели, все по-бързо там летят конниците смели. Гонят се коне, шейни и не се настигат. Музики и светлини тайно си намигат. Виж! Чадърът – жив букет от меридиани. По конете! И напред! Пък каквото стане. Нека и земята с нас да препуска лудо, та планетите в захлас да си кажат чудо!
И … след като набих в главите на децата този шемет, се оказа, че събора/панаира е шеметна въртележка от циганска миризма, павилиончета от един лев, и един глашатай в ролята на водещия, който славеше кмета на Голямо Смешково.

Та, второто събитие беше направо успех, срещу около 30 кинта без касова бележка! (някой да каже на Общината), а Жената в Будката за талони, оприличена от (няма да кажа кого) на ГолямГолМъж в дървената Каса, гледаше лошо, колчем и се зададе въпрос КолкоСтрува и и се изброеше какво искат Терористите. Оказа се, че всъщност и тук е всичко по един лев, но с талон, който струва по 2 лв, демек всичко по 2 лева с един талон….

Приликата с реално съществуващи лица е плод на вашата фантазия :))

Хайде, че превали първият работен ден от първата работна седмица на новия сезон на БигБрадър! 🙂

Петър Ступел – Въртележка. Нотна литература. Издателство Музика – стари книги, употребявани книги, нови книги
KNIZHEN-PAZAR.NET